Visie

BUREAU

Type

Thema

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een kwestie van doen. Dit past naadloos bij onze Rotterdamse mentaliteit: mouwen opstropen, schouders eronder en gaan. Tevens geeft het weer hoe wij al jaren omgaan met duurzaamheid.

 

In de media en in het werkveld zijn termen als Duurzaam bouwen, Passiefhuis, Warmte-Koude-Opslag in de grond (WKO), Hergebruik van gebouwen, Alternatieve energiebronnen, Betonkernactivering, Demontabel bouwen, Groene daken, Zonnecollectoren, PV-panelen, Energiebesparing, Warmtekrachtkoppeling (WKK) en Ecologisch bouwen immens populair. 

 

Je zou zelfs kunnen gaan denken dat het nieuwe begrippen zijn maar om eerlijk te zijn  bouwden wij in 1998 al compleet demontabele woningen voor senioren met volledig groene financiering. We schreven in 2001 mee aan de gemeentelijke nota "Duurzaam bouwen Hellevoetsluis in de 21e eeuw". We hebben in de loop van de tijd gewerkt met de "GPR-gebouw"  en met diverse lokale duurzaamheidsnotities (o.a. Den Haag, Rijswijk, Schiedam). In 2010 hebben we een kantoorgebouw gerealiseerd dat volledig voorzien is van betonkernactivering en we begeleidden afstudeerders van de Hogeschool Rotterdam bij onderzoeken naar innovatieve en duurzame oplossingen in de bouw.

 

Met andere woorden: duurzaamheid is geïntegreerd in ons denken en doen.