Visie

BUREAU

Type

Thema

Ds van Koetsveldstraat

29 zorgwoningen en 30 appartementen
Programma:
30 seniorenappartementen 29 zorgwoningen 1 maatschappelijk trefpunt
Plaats:
Berkel en Roderijs
Opdrachtgever:
3B Wonen en Middin

In het centrum van Berkel en Rodenrijs, aan de rand van de Oranjebuurt zijn twee woongebouwen gerealiseerd. Eén met appartementen voor woningcorporatie 3B Wonen, gericht op de doelgroep senioren, en één met zelfstandige woningen voor stichting Middin, voor bewoners met een verstandelijke beperking.

 

De gebouwen zijn als losse elementen vormgegeven en hebben ieder een eigen karakter gekregen door verschillen in vormgeving en materialisatie. Bij beide ontwerpen is rekening gehouden met de bestaande karakteristieke bomen die aan de straat staan. 

 

De seniorenwoningen zijn gericht op de groene omgeving en worden ontsloten vanaf het achtergebied waar ook geparkeerd wordt. De zorgwoningen zijn geclusterd rond een halfbesloten binnengebied, wat zorgt voor geborgenheid en samenhang. Naast één- en twee-kamerwoningen zijn in het gebouw met zorgwoningen ook gezamenlijke woonkamers opgenomen, ruimte voor een slaapwacht en op de begane grond een algemene ruimte die door een locale organisatie gebruikt zal worden voor maatschappelijke doeleinden. 

 

 

 

 

Info
Ds van Koetsveldstraat